Tips van "Jos de Bakker"
Bewaartips
- Brood
Op kamer temperatuur in een goed afgesloten plastic trommel of in
een goed afgesloten plastic zak.
- Harde broodje of stokbrood
Deze dagverse producten dienen zo vers mogelijk te worden
geconsumeerd. Zeker in een vochtige omgeving en bij vochtig weer wordt
de korst snel zacht en taai. U kunt de producten weer krokant maken
door ze een paar minuten in de oven te stoppen op +/- 200°C. Deze
producten dienen in een papieren zak of een geperforeerde cellofaanzak
te worden verpakt en niet in een afgesloten trommel.
- Gebak
Vlaaien, taarten en gebakjes dienen zo vers mogelijk te
worden geconsumeerd. Dit geldt vooral voor de producten waar slagroom
op zit. U kunt gebak, mits u het goed gekoeld bewaard in de koelkast (max.
7°C), maximaal 2 dagen bewaren. Wilt u het gebak langer bewaren,
stop het dan in de diepvries. U kunt eventueel advies vragen in onze
winkels.
- Crèmegebak
Bewaren in de koelkast (max. 7°C), niet langer dan 4
dagen. Crèmegebak dient op kamer temperatuur te worden geserveerd.
Dus +/- 1 uur van te voren uit de koelkast halen.
- Roggebrood
In de koelkast bewaren. Maximaal 10 dagen.
- Halfgebakken stokbrood, broodjes, kaas-ui
stokbrood, enz...
Maximaal 4 dagen in de koelkast bewaren. Bakadvies: +/- 8
tot 10 minuten op 200°C.