De Bakkerij

Welkom in onze bakkerij. Hier worden dagelijks alle broodjes gebakken en vlaaien gemaakt. We werken hier met 3 tot 6 personen per dag. De bakkerij is gevestigd in Silvolde.

Hiernaast ziet u de computergestuurde ovens en rijskasten in onze bakkerij. De ovens zijn zogenaamde rotatieovens. Dit wil zeggen dat de producten continu ronddraaien in de oven voor een gelijkmatige bakaard. Klik op de foto om een grotere afbeelding te bekijken. (64,2 KB)
 
Op deze foto zijn de banketbakkers bezig met de productie van een van onze specialiteiten, namelijk de saucijzenbroodjes. Op de achtergrond is de broodbakker bezig met het afwegen van het deeg voor brood. (Het deeg wordt via een grote trechter in een cilinder geperst en vervolgens op de goede maat afgesneden.) Klik op de foto om een grotere afbeelding te bekijken. (86,8 KB)
 
Een van de belangrijkste dingen bij het bakken van brood is het goed kneden van het deeg. Daar wordt dan ook veel aandacht aan besteed bij "Jos de Bakker" Klik op de foto om een grotere afbeelding te bekijken. (75,7 KB)
 
Een kar met minibolletjes wordt uit de computergestuurde rotatieoven gehaald. De computer regelt het hele bakproces, zodat er mooie gelijkmatige producten uit de oven komen. De computer moet natuurlijk wel goed geprogrammeerd worden door de bakker. Klik op de foto om een grotere afbeelding te bekijken. (124 KB)