Welkom in onze
bakkerij. Hier worden dagelijks alle
broodjes gebakken en vlaaien gemaakt. We werken hier met 3 tot 6
personen per dag. De bakkerij is gevestigd in Silvolde.
Hiernaast ziet u de computergestuurde ovens en
rijskasten in onze bakkerij. De ovens zijn zogenaamde rotatieovens.
Dit wil zeggen dat de producten continu ronddraaien in de oven voor
een gelijkmatige bakaard. Klik op de foto om een grotere afbeelding te bekijken.
(64,2 KB)
Op deze foto zijn de banketbakkers bezig met
de productie van een van onze specialiteiten, namelijk de
saucijzenbroodjes. Op de achtergrond is de broodbakker bezig met het
afwegen van het deeg voor brood. (Het deeg wordt via een grote
trechter in een cilinder geperst en vervolgens op de goede maat
afgesneden.) Klik op de foto om een grotere afbeelding te bekijken.
(86,8 KB)
Een van de belangrijkste dingen bij het bakken
van brood is het goed kneden van het deeg. Daar wordt dan ook veel
aandacht aan besteed bij "Jos de Bakker" Klik op de foto om een grotere
afbeelding te bekijken. (75,7 KB)
Een kar met minibolletjes wordt uit de
computergestuurde rotatieoven gehaald. De computer regelt het hele
bakproces, zodat er mooie gelijkmatige producten uit de oven komen.
De computer moet natuurlijk wel goed geprogrammeerd worden door de
bakker. Klik op de foto om een grotere afbeelding te
bekijken. (124 KB)